8 leerkrachten die op iedere school rondlopen

Comment

8 leerkrachten die op iedere school rondlopen

WELK TYPE LEERKRACHT BEN JIJ?


1. De 'wandelende-bieb'-leerkracht
Alles is gelezen door deze leerkracht, van vakliteratuur tot prentenboeken. Zodra er een nieuw boek op de markt is, ligt het op het nachtkastje van de leerkracht. In de pauze deelt hij/zij zijn lees-ervaringen maar al te graag.2. De 'hamster'-leerkracht
De kasten van deze leerkracht puilen uit en voor een ander lijkt het lokaal op een ongeorganiseerde chaos. Who knows wanneer je dit papiertje weer eens nodig hebt, gewoon bewaren en op die stapel erbij leggen! 3. De 'morgen-ga-ik-beginnen!'-leerkracht
Op zondagavond wordt het plan geboren; morgen ga ik beginnen! Van koolhydraat-arm of 30-dagen-vegan tot een hard-core sappenkuur. Met een lunchtas onder de arm verrast deze leerkracht je iedere keer weer met een nieuw dieet.4. De 'publiekslieveling'-leerkracht
Deze leerkracht zegt de juiste dingen, op het juiste moment, tegen de juiste ouders. De ouders lopen weg met deze leerkracht. Hoe doet hij/zij dat toch?
 5. De 'ik-ben-rijp-voor-pensioen'-leerkracht
Een zucht en zo nu en dan een kreun. Deze leerkracht heeft elke vernieuwing in het onderwijs meegemaakt en zijn credits meer dan verdiend. Hij (of jij?) kan niet wachten tot zijn 65e verjaardag. 

 

 
6. De 'vers-van-de-pers'-leerkracht
Deze newbie scharrelt nog wat onzeker door het schoolgebouw, zegt overal enthousiast 'Ja, leuk!' tegen en doet braaf wat collega's van hem/haar vragen. 
7. De 'typische'-leerkracht
Het sokken-in-sandalen type, het lange-mouwen-shirt-onder-de-jurk type, het past-prima-bij-elkaar type. Mode en deze leerkracht is een ongelukkige combinatie.

 

 

8.  De 'nog-zoveel-weken-tot-de-vakantie'-leerkracht
Let's face it. Hier herken jij jezelf sowieso in. 


Over Nimbles

Op Nimbles kunnen ouders zorgvuldig geselecteerde docenten, bijlesleraren en huiswerkbegeleiders bij hen in de buurt zoeken, vergelijken & vinden, voor elk budget. 

Comment

8 uitspraken die je sowieso van je puber hebt gehoord

Comment

8 uitspraken die je sowieso van je puber hebt gehoord

 
 

Heerlijk, vakantie! De koffers zijn gepakt, de auto is volgeladen en de bammetjes gesmeerd. De familie is er he-le-maal klaar voor. Mocht er nog plek over zijn, dan vult 'De Puber' deze met de mooiste uitspraken. Welke zomerse puber-uitspraken komen jou bekend voor?

8 UITSPRAKEN DIE JE SOWIESO HEBT GEHOORD van je puber OP VAKANTIE

 

1. "Ma-hááám, doe effe normaal, ik schaam me dóód!" 
Stiekem herken je dit zelf ook nog wel, toen je zelf een puber was en je ouders je met het schaamrood op de kaken lieten rondlopen. Meedoen met het aerobics uurtje, je doet toch niets geks?

2. "Hebben we geen chips ofzo?"
Uiteten gaan met het gezin is tijdens de vakantie niet voor iedereen een culinair hoogtepunt. De kaart wordt vooral vakkundig bekeken en beoordeeld, want; zit er wel iets tussen dat 'De Puber' wil eten? 

3. "Serieus, trek je dat aan?"
Heb je zó je best gedaan voor de spiegel, wordt je outfit bij het opvangen van een glimp van 'De Puber' direct beoordeeld. Hey, bedankt, hè!

4. "Maar zij begon!"
Welles, nietes. Het maakt eigenlijk vrij weinig uit wíe er precies begon. Leef nou eens mét elkaar in plaats van tegen elkaar. En nee, je kiest niet altijd de kant van de ander. 

5. "Hebben ze daar wel Wi-Fi?"
Waar het leven vroeger rust, regelmaat en reinheid nodig had, heeft het leven nu (van een puber) drie andere basics nodig: de mobiele telefoon, het internet en eten. Van "een story maken op instagram" naar "even snappen naar mijn besties". Deze voedingstoevoer van De Puber, Wi-Fi dus, kun je gewoonweg beter niet ontkoppelen. 

6. "Oh my god, jij kan écht geen Engels."
Met een taalwoordenboek onder je oksel doe je een poging om de bestelling in je beste Engels te doen. Gelukkig voorziet je puber (dikke kans dat hij/zij wél Engels kan) jou van opbouwende feedback. De beste stuurlui staan aan wal, hè? 

7. "Uh oké. Wat doen we hier?"
Het feest dat een stedentripje heet. Of gewoon een paar uur een stad bezoeken. Je puber kijkt waarschijnlijk alleen maar op zijn/haar telefoon en mist zo alle mooie architectuur. Cultureel uitje? Laat maar zitten!

8. "Rot op met die camera!"
Goed, oké, we begrijpen dat je je niet helemaal prettig voelt in dat groeiende lichaam. Eén foto een klein beetje lachend? Een spontane foto zónder een zucht en een kreun kun je hoogstwaarschijnlijk vergeten deze vakantie. Zodra 'De Puber' een selfie maakt, grijp jij je kans. Smile!

 
 

Puber uitspraken

Wat is Nimbles?

Op Nimbles kunnen ouders zorgvuldig geselecteerde docenten, bijlesleraren en huiswerkbegeleiders bij hen in de buurt zoeken, vergelijken & vinden, voor elk budget. 

Comment

Welk type leerkracht ben jij?

Comment

Welk type leerkracht ben jij?

Wat was jouw motivatie om leerkracht te worden? herken jij jezelf in een van de volgende typetjes?

Onderzoekers van de onderwijs denk-tank LKMco hebben in samenwerking met educatieconcern Pearson de vraag "Hoe kunnen we mensen aanmoedigen om een professie in het onderwijs te starten?" centraal gesteld. Deze vraag is actueler dan ooit, want hoe zorgen we ervoor dat méér jongeren voor het onderwijs kiezen?

In het onderzoek worden aan de hand van de motivaties van leerkrachten vier type leerkrachten geschetst: de idealist, de gematigde, de beoefenaar en de rationalist. Welk type leerkracht ben jij?

 

VIER TYPEN LEERKRACHTEN

Idealist.png

1. De idealist

De idealist hoopt met zijn/haar rol als leerkracht het verschil te kunnen maken, voor de leerling, gemeenschap en samenleving. Deze held heeft dan ook de wens om de wereld te verbeteren. Waren we allemaal maar zo! 

 

 

Practitioner.png

2. De gematigde

Deze leerkracht is flexibel, open-minded en neutraal. De gematigde werkt hard en geniet van het vak. Echt ambitieus is deze (jonge) leerkracht echter niet. Lesgeven is niet altijd de droom voor deze leerkracht geweest, maar eenmaal aan het werk kan hij/zij zich goed vinden in de baan.

 

Practitioner.png

3. De beoefenaar

In de vriendenboekjes schreef deze leerkracht de droombaan al op: "Later als ik groot ben wil ik juf/meester worden." De beoefenaar is gek op kinderen, houdt van de schoolse omgeving en krijgt een twinkeling in de ogen zodra het over lesgeven gaat. Dit is vaak de juf op de basisschool die jaren later nog steeds een plekje in ons hart heeft. 

 

Rationalist.png

4. De rationalist

Na lang wikken en wegen en het afstrepen van de pluspunten tegen de minpunten heeft deze leerkracht de weloverwogen beslissing genomen om het onderwijs in te gaan. De rationalist heeft niet het kloppende onderwijshart en haalt vaak weinig voldoening uit het lesgeven. Grote kans dat deze mopperkont speelt met de vraag tóch een andere baan te zoeken. Want als hij/zij zijn studietijd kon overdoen...

DOE DE TEST!

Door middel van een korte online vragenlijst van 10 vragen krijg je binnen 3 minuten te horen tot welk type jij behoort. Leuk toch? Doe de test hier zelf! Benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek? Lees hier het volledige rapport: Why Teach?

 

unnamed-1.png

Nimbles is een online marktplaats waar ouders zorgvuldig geselecteerde tutoren in de buurt kunnen zoeken, vergelijken en vinden, voor elk budget. 

Comment

6 hardnekkige fabeltjes over het werken in het onderwijs

Comment

6 hardnekkige fabeltjes over het werken in het onderwijs

 

Je kent het wel, die standaard vragen of opmerkingen die ontstaan vanuit onjuiste conclusies. Bedenken dat deze mensen geen recht van spreken hebben is soms lastiger dan er als een pitbull op in gaan. Herkenbaar? Wij hebben de 6 meest voorkomende aannames op een rij gezet: 

6 fabels over werken in het onderwijs


1. "Heerlijk zeg, die wéken vakantie!" 

Enig idee wat er in de tussentijd wordt gedaan? De gemiddelde fulltime leerkracht maakt namelijk 45,75 uur per week. Schoolvakanties zijn er dus niet alleen voor de kinderen om op te laden! Dus, ja, jij vindt die vakantie ook heerlijk.

 


2. "Beetje knippen en plakken toch?"

Voor een leek, of die vriend die op elke dag zijn laptop opent op kantoor of een nieuwe hippe koffie tent, is het soms moeilijk te begrijpen wat je allemaal doet op een dag. Nee, het is niet alleen buitenspelen of rondjes lopen in de klas. Lesgeven is keihard werken. 

 

3. "Als leerkracht werk je van half negen tot drie."

Stapels toetsen, schriften of werkstukken worden mee naar huis genomen om in de avonduurtjes nog even af te ronden. Resultaten worden na de schoolbel in het leerlingvolgsysteem gezet en rapporten geschreven. Is het administratieve gedeelte gedaan, dan is er wel een uitje te plannen of een les voor te bereiden. Je werk is nóóit af. 

 

 

4. "Lekker betaald buitenspelen!"

Alhoewel het er op een afstandje voor de buurvrouw misschien heel relaxed uitziet, heb jij als leerkracht ogen in je achterhoofd en staat je gehoor op hoogsensitief. De zoveelste ruzie om de bal wordt opgelost, het kunstje van de leerling ontvangt een applaus en er is een constante telling van hoofden. Ja, buitenspelen is écht even ontspannen! ;-)

 

5. "Jullie drinken de hele dag koffie."

Dit feest begint al in de docentenkamer. Het begint daar waar je met goede hoop je koffie of thee inschenkt en deze optimistisch meeneemt naar het klaslokaal. Want, wat zou het fijn zijn als je deze een keer warm kunt opdrinken! Na de eerste slok bedenk je je dat het wéér niet is gelukt, koude koffie en thee wordt geen gewenning.

 

 

6. "Elk jaar een gratis reisje naar Parijs, wat een luxe!"

Tijdens dat reisje worden er niet alleen maar selfies gemaakt voor de Eiffeltoren, kilo's croissantjes gegeten of aan de Franse wijn genipt. Ja, er wordt plezier gemaakt, leerzame wandelingen gemaakt en musea bezocht. Maar er wordt ook heel hard gewerkt. In deze prachtige (en drukke) omgeving zonder schoolhekken is de enige taak die er écht toe doet is de veiligheid van kinderen waarborgen. Fijn dat het tripje vaak aan het weekend geplakt is, want dit betekent bijkomen! 

 
 

Mock-up-macbook-iphone-2017.png

Nimbles is een online marktplaats waar ouders zorgvuldig geselecteerde tutoren in de buurt kunnen zoeken, vergelijken en vinden, voor elk budget. 

Comment

8 leerkrachten die op iedere basisschool rondlopen

Comment

8 leerkrachten die op iedere basisschool rondlopen

Wij hebben de 8 meest herkenbare leerkrachten op een rij gezet. 
In welke type leerkracht herken jij jezelf of jouw collega's? 


1.


2. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.

 

 

 

 

 

4.

 

 

 

 

 

 

 

 

5.

 

 

 

 

 

 

6.

 

 

 

 

 

 

7.

 

 

 

 

 

8.

.
 
 
 
 
 
 
 


De ‘ik-heb-altijd-een-idee’- leerkracht
Deze leerkracht bruist van de ideeën. Niet alleen in de klas vult hij zijn les aan met leuke materialen, ook tijdens de vergadering heeft hij altijd de origineelste oplossingen of ideeën. Dit is er eentje om te vriend te houden.

 

 

 
De ‘la-la-la-la-lááá’-leerkracht’
Of er nu gewaardeerd wordt of niet; deze leerkracht brengt de hele dag zingend, fluitend of neuriënd door. Je wordt bijna bezorgd zodra hij even stil is.

 

 

 

 

 

 

 

De ‘Ik-kan-ook-niet-stilzitten’-leerkracht
Een balletje trappen op het schoolplein, een spontaan dansje in de klas of een sprintje in de gangen. Deze leerkracht is bíjna net zo jong gebleven als zijn leerlingen en heeft duidelijk energie teveel. Of is het gewoon ADHD?

 

 

 

 

 

 

 

De ‘jaloersmakend-creatieve’-leerkracht
Leerlingen van deze leerkracht komen thuis met de mooiste werkjes en de klas hangt altijd vol met de meest creatieve tekeningen/posters/werkstukken. Wedden dat Pinterest zijn grootste vriend is.

 

 

 

 

 

 

De 'morgen-ga-ik-beginnen!'-leerkracht
Op zondagavond wordt het plan geboren; morgen ga ik beginnen! Van koolhydraat-arm of 30-dagen-vegan tot een hard-core sappenkuur. Met een lunchtas onder de arm verrast deze leerkracht je iedere keer weer met een nieuw dieet.

 

 

 

 

 

De 'publiekslieveling'-leerkracht
Deze leerkracht zegt de juiste dingen, op het juiste moment, tegen de juiste ouders. De ouders lopen weg met hem en zijn dol op deze leerkracht. Hoe doet hij dat toch?

 

 

 

 
De 'vers-van-de-pers'-leerkracht
Deze newbie scharrelt nog wat onzeker door het schoolgebouw, zegt overal enthousiast 'Ja, leuk!' tegen en doet braaf wat collega's van hem vragen. 

 

 

 

 

 

De 'nog-zoveel-weken-tot-de-vakantie'-leerkracht
Let's face it. Hier herken jij jezelf sowieso in. 

Comment

LOEY Talent Award 2017

Comment

LOEY Talent Award 2017

Nominaties LOEY Talent Award bekendgemaakt

De Stichting LOEY presenteert de zes meest talentvolle online ondernemers van Nederland. Zij ontvangen een nominatie voor de LOEY Talent Award 2017.

Tot de kanshebbers voor de tweede editie van deze prijs behoren: Rick Goud (Zivver), Robert den Hollander (Tripaneer), Raymond Klompsma (Srprs.me), Thalita van Ogtrop (The Next Closet), Kristian Valk (Hotelchamp) en Danique Wiltink (Nimbles).

De LOEY Talent Award wordt uitgereikt aan een ambitieuze online ondernemer die groei en innovatie bewerkstelligt en hiermee anderen in de Nederlandse online industrie inspireert. Een panel van experts heeft alle door het publiek aangedragen ondernemers beoordeeld op hun bewerkstelligde groei, innovatie en inspiratie. Daarbij is de nadruk gelegd op de ontwikkeling die de ondernemer heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren.

Het panel gaat de genomineerden een voor een spreken om een beter idee van hun ondernemerschap te krijgen. Uiteindelijk gaan er drie door naar de finale van de LOEY Talent Award. Die vindt plaats op maandag 11 september.

Daar krijgen ze de kans om zichzelf voor te stellen aan meer dan tweehonderd van Nederlands beste online ondernemers tijdens de LOEY Awards-uitreiking. Het publiek zal dan via een sms-stemronde de winnaar bepalen.

Comment

9 herkenbare situaties die je als leraar sowieso hebt meegemaakt dit schooljaar!

Comment

9 herkenbare situaties die je als leraar sowieso hebt meegemaakt dit schooljaar!

 

Het schooljaar zit er op. Wat is er weer veel gebeurd dit jaar; tijd om terug te blikken. Wedden dat jij als leraar deze situaties herkent? 

 

1. Smoesjes, smoesjes..

Voor het te laat komen, waarom ze toch écht hun telefoon MOETEN hebben.... je moet het ze nageven, creatief zijn ze wel. Túúúrlijk! 

 

2. What the fidget?

Je hebt ze maar te accepteren, de ene hype volgt de andere op. Deze heb je overleefd, wat zal het volgend jaar worden?

 

3. Dat hoefde ik niet     per se te weten...

Net iets teveel opvangen van de roddels van leerlingen en ongewenst te horen krijgen wie met wie in het fietsenhok heeft staan zoenen.... 

 

4. Aangeschoten collega's....

Die collega, die zelf nét iets te veel gedronken heeft op een schoolfeest. Gelukkig kunnen de leerlingen wel om zijn veel te enthousiaste moves lachen. 

 

 

5. Auw.

Precies op de dag waarop alle leerlingen 4 red bull voor ontbijt gehad leken te hebben, liep jij met een kater waar je u tegen zegt door het klaslokaal.  Ai, ai, ai!

 

6. Hé bah, Sam...

Die scheet die je liet toen je voor de klas stond, die schuif je toch lekker af? Hey we zijn ook maar mensen...

 

7. Merci, merci beaucoup....

Bij het zoveelste 'Merci' chocolaatje de leerling feliciteren, deze op je bureau leggen en bedenken dat je deze dit keer écht niet gaan opeten.... 

 

8. Google knows everything..

Erachter komen dat leerlingen werkelijk alles google-en en niet bang zijn je keihard te corrigeren.

 

 

 

9. Toen je een tekening van jezelf vond met extra grote neus..

Zóóóó kinderachtig.

 

Zeg nou eerlijk, stiekem ga je het missen toch?
Geniet van een welverdiende zomer!

 

Comment

6 tips om het buitenspelen deze zomervakantie nóg leuker te maken

Comment

6 tips om het buitenspelen deze zomervakantie nóg leuker te maken

Wil jij je kind de komende zomer zoveel mogelijk buiten laten spelen? Met deze tips zullen ze zich prima vermaken.

 

Met het mooie weer de komende tijd zijn kinderen gelukkig steeds vaker en langer buiten. Goed nieuws, want buitenspelen is heel erg belangrijk! Maar hoe kunnen we onze kinderen met deze warmte motiveren onder de airco/achter de ventilator/onder de koude douche vandaan te komen? Hieronder 6 tips om het buitenspelen (weer) leuker te maken!

Schermafbeelding 2017-06-22 om 14.15.52.png

Tip 1: Spring!
Spring samen van het duinpannetje af en bekijk hoe ver jullie komen of leg een opblaasbal in het water en laat je kind met een grote sprong van de kant de bal proberen te pakken. Samen heb je lol én ben je aan het rekenen! Rekenen? Ja! Bij iedere sprong maakt je kind een inschatting van afstand, dus laat je kind lekker ravotten!

Tip 2: Trek binnen naar buiten
Alle speeltuinen, kinderboerderijen of buitenbaden bezocht in jouw omgeving? Geen originele ideeën meer? Geen ramp, vul een tas met het favoriete speelgoed (nee, geen tablet!) en neem het mee naar het park. 

Tip 3: Heitje voor een ijsje
Betrek je kind bij de huishoudelijke klusjes en zet er iets tegenover. Het ouderwetse heitje voor een karweitje leert kinderen praktische vaardigheden en biedt ze de mogelijkheid iets bij te verdienen. Voor dat welverdiende ijsje! 

Tip 4: Bouw een hut
Leg een stapel (oude) lakens neer op het balkon of in de tuin en laat je kind een eigen hut maken. Het motiveert en daagt uit creatief te zijn en vraagt om ruimtelijk inzicht. Geen ruimte thuis? Nodig vriendjes en/of vriendinnetjes uit, neem de spullen mee en ga samen naar het park. Daar is vast en zeker wat ruimte en een boom te vinden! 

Tip 5: Water, water, water
Spelen met waterballonnen, waterpistolen, waterbanen. Zodra er water aan te pas komt, is het in de meeste gevallen al goed. Op internet zijn er genoeg leuke originele spellen te vinden, denk aan waterballonnen-piñata, reuze bellenblazen of darten op straat met sponzen. Kinderen ontwikkelen mét een klein wedstrijdelement hun lichamelijke vaardigheden.

Tip 6: Kruip samen achter dat scherm
Organiseer een eigen tuin-filmavond! Leg kleden in de tuin, hang lampjes aan de heg, span een doek en leen een beamer. Zorg voor popcorn, limonade met ijsklontjes en andere gezonde hapjes. Chocolade smelt tenslotte in dit warme weer. ;-) Gezelligheid gegarandeerd!

 

 

 

 

Comment

"We hoeven niet meer iedere dag naar het huiswerk te vragen."

Comment

"We hoeven niet meer iedere dag naar het huiswerk te vragen."

Nimbles Parents talk
In parents talk laten we ouders aan het woord die vertellen over hun ervaringen; over het ouder zijn én over Nimbles. Deze keer spreken we William (49), die voor zijn puber dochter Juliette (16) tutor Lisa vond. 

"Vanaf het moment dat tutor Lisa binnen kwam klikte het gelijk. Lisa is een duidelijke, strenge tutor, maar met een hoop humor. Ze begeleidt onze Juliette en haar vriendin Olivia op een spontane manier en weet de meiden echt te laten werken."
 

Welkom bij Parents talk!  Vertel, hoe ben je in aanraking gekomen met Nimbles?
“Mijn dochter Juliette (16) is al sinds de brugklas dikke vriendinnen met Olivia (15). Volgend jaar gaan ze beide eindexamen doen. Iets waar de meiden erg naar uitkijken. De oudste van de school zijn én lekker lang zomervakantie. Ik kijk er als ouder iets minder rooskleurig naar. Er zijn nog wel wat onvoldoendes weg te werken. Juliette, mijn dochter, heeft de eerste drie jaar goed doorlopen. Ze heeft erg goed haar best gedaan en ze haalde weinig onvoldoendes. 

Tot de start van havo 4. Zoals veel kinderen van die leeftijd zakte de motivatie weg en was Juliette liever aan het ‘chillen’ met haar vriendinnen, dan leren voor een toets. Ik liet me vertellen, door mijn 15-jarige dochter, dat ik mij als ouder niet zo druk moest maken. De ouders van Olivia kregen grappig genoeg ditzelfde advies van hun dochter. Na maanden dag in dag uit te moeten vragen naar het huiswerk, werden we er allemaal wat moedeloos van. De sfeer thuis werd er niet prettiger op.

"Binnen een week ontvingen we vijf reacties van tutoren. We betrokken Juliette en Olivia bij het maken van de keuze van de tutor."

Via een kennis kreeg ik de tip om een oproep op Nimbles te plaatsen voor huiswerkbegeleiding voor de twee meiden. Binnen een week ontvingen we vijf reacties van tutoren. We betrokken Juliette en Olivia bij het maken van de keuze van de tutor. Vanaf het moment dat tutor Lisa binnen kwam klikte het gelijk. Lisa is een duidelijke, strenge tutor, maar met een hoop humor. Ze geeft de begeleiding op een spontane manier en weet de meiden echt te laten werken.

Juliette en Olivia krijgen nu samen twee keer in de week 2 uur begeleiding van Lisa. De plek varieert, bij Olivia thuis of in de openbare bibliotheek. Lisa laat ons na iedere sessie weten hoe het is gegaan. Nu hoeven we niet meer iedere dag te vragen naar het huiswerk, is het weer gezellig en maken wij ons als ouder niet meer ‘zo druk’ over het komende examenjaar."

 

 

Comment

"Ik haal veel voldoening uit het begeleiden van scholieren"

Comment

"Ik haal veel voldoening uit het begeleiden van scholieren"

“Een van mijn studiegenoten wees mij op Nimbles en ik dacht, dat is perfect voor mij, naast mijn studie!”
 

Schermafbeelding 2017-06-12 om 16.30.41.png

Hoi, ik ben Hariwa en ik ben sinds februari tutor via Nimbles! Ik ben al een aantal jaar aan het studeren en ik wilde graag mijn kennis en ervaringen delen! 

Ik haal veel voldoening uit het begeleiden van scholieren dus was bij Nimbles aan het goede adres. Na mijn aanmelding kon ik al snel aan de slag! De eerste kennismaking was wel spannend. Ik maakte me vooral zorgen om veeleisende ouders en ongemotiveerde kinderen. Maar niks bleek minder waar! Momenteel kom ik bij zo’n 4 gezinnen over de vloer. De leerlingen zijn enthousiast, zijn gemotiveerd en de ouders zijn heel vriendelijk.

Als ik begin met een nieuwe leerling stel ik altijd eerst samen een planning op. Ik neem dan een schriftje en wat stiften mee en neem het samen met de leerling door. Dit breekt gelijk het ijs en voor de studenten wordt plannen op deze manier iets leuks (geloof me ik spreek uit ervaring!)

Iedere sessie begin ik met een praatje; hoe was het op school vandaag? Hoe was je weekend? Nog iets meegemaakt? Je merkt direct dat leerlingen zich openstellen en je hele verhalen te horen krijgt. Daarna kijken we naar de planning om de afspraken van vorige les in te zien.

"Je merkt direct dat leerlingen zich openstellen en je hele verhalen te horen krijgt."
 

Daarna gaan we hard aan de slag. Een bijles bestaat bij mij altijd uit meerdere onderdelen. Bijvoorbeeld uit uitleg, oefeningen en overhoren. Voor de uitleg van de stof laat ik leerlingen een samenvatting maken, zodat zij de informatie altijd bij de hand hebben en dit in hun eigen tijd kunnen herhalen. Een tip: het internet is echt je beste vriend, alles is hier terug te vinden. Extra uitleg, oefeningen en allemaal leuke video’s.

Vaak eindig ik met spelletje op de laptop. Soms koppel ik dit aan het vak waar we mee bezig zijn. Bijvoorbeeld voor Engelse bijles zijn er spelletjes waar ze stiekem de taal mee oefenen. Leerlingen worden hier erg enthousiast van en het is de perfecte manier om de tutorsessie positief af te sluiten.

Je zult merken dat je uiteindelijk steeds meer een band op gaat bouwen met de leerling, maar ook met de ouders. Je leert elkaar persoonlijker kennen, waardoor je met veel plezier naar een bijlessessie gaat. Ook krijg je vanuit de ouders veel waardering, wat altijd fijn is.

 
bijlesaanhuishariwa

Comment

The Next Woman 100 - Talenten om in de gaten te houden

Comment

The Next Woman 100 - Talenten om in de gaten te houden

TheNextWomen 100 - Vrouwen die durven te ondernemen

Op een bijzondere ‘top’ georganiseerd door ondernemers- en carrièreplatform TheNextWomen en Elsevier Weekblad is maandag 12 juni TheNextWomen 100 gepresenteerd, de jaarlijkse lijst van meest ondernemende vrouwen in Nederland. Plus een lijst van dertig veelbelovende ondernemers ‘To Watch’, om in de gaten te houden. Elsevier Weekblad besteedt in het nummer van deze week uitgebreid aandacht aan de lijst, inclusief interviews met winnende ondernemers.

Vrouwen die een plaats op de lijst willen bemachtigen, moeten een aandelenbelang van minimaal 5 procent hebben, minimaal 2 miljoen euro omzetten en minimaal vijf medewerkers in dienst hebben. Voor het eerst mochten dit jaar ook buitenstaanders kandidaten aandragen. Een raad van advies met prominenten helpt bij het opstellen van de lijst. De ondernemers kunnen platina, goud, zilver of brons winnen, afhankelijk van de omzet die zij in 2016 behaalden. Oprichtster van het platform TheNextWomen en initiatiefnemer van de lijst is Simone Brummelhuis.

Top-100 van ondernemende vrouwen bekend gemaakt op ‘The NextWomen Summit’. 

 

PLATINA
Omzet 50 miljoen euro plus

Aletta Bax – Frédérique-Constant
Colette Cloosterman-van Eerd – Jumbo Supermarkten
Heleen Dura-van Oord – DQ&A Media Group
Betty & Dorrie Eilers – Neptunus Structures
Jennifer van der Leegte – VDL Groep
Monique Maarsen – Maarsen Groep
Jitha van Staveren – N. van Staveren
Patricia Surendonk – Burg Groep
Corinne Vigreux – TomTom

GOUD
Omzet 10-50 miljoen euro

Heleen van Benthem – Pokon Naturado
Caroline van den Bosch – Emeritor Procurement Services
Eugénie de Bresser – SKS Beheer, SKS Alles Kids
Linda Breur – Breur Groothandel
Andriëtte Dobbelsteen – DRT Groep
Elske Doets – Jan Doets America Tours
Hetty van Ee – Ormit Group
Heske Groenendaal – Metaglas
Irene Groenink-Verboon – Annatommie
Esther Herber-Zey – Chairsupply.eu, Officechairs.nl, Rapide Events
Francine Houben – Mecanoo
Alexandra Jankovich – SparkOptimus
Marion Koopman – Greenhouse Group
Marriel van der Most – Koninklijke Van der Most
Claudia Silvie van den Pol – Apollo
Monique Prins – Koninklijke Prins & Dingemanse
Anouk Roohe & Judith Huisman – Meetingselect
Helga Scholz-Zevenbergen – SES Nederland
Arjanneke Teeuw – Healthy People
Marjan Terpstra – De Lairesse Apotheek
Caroline van Velze – Zuiver
Rian van Velzen- Bastiaansen – Nature’s Choice
Adrienne Vertooren – Merford Holding
Jeanine de Vries – Ecostyle
Sandy Wenderhold – Sansyl, Saeb, VXS
Marlies van Wijhe – Van Wijhe Verf

ZILVER
Omzet 5-10 miljoen euro

Birgit van den Beemt-Blaas – Perfectly Basics
Patricia Buis-Engelvaart – Engelvaart Bodywear
Jose van Dalen – QISS-IT
Britta van Egmond – Van Egmond Totaal Architectuur
Vivienne van Eijkelenborg – Difrax
Marisol Ferradas – Soledad Senlle
Sharon Hilgers – My Jewellery
Ria Joosten-van Dijck – Ria Joosten Catering & Evenementen
Danielle Kleyheeg – i4talent
Caroline van der Lande en Nikki Wiesman – De Buurtboer
Bianca van der Lee – Chaud Devant
Anna-Maria Mantel-Giannattasio – Puur Events
Maya Meijer-Bergmans – Westergasfabriek
Hetty Moll – Compagnon
Jettie van Mourik – Keen Delivery
Leontine Petit – Lemming Film
Petra van Schayik- de Vries – Compumatica Secure Networks
Tineke Sluiter – Orangebag.nl
Janita Toren – UninU
Simone van Trojen – LaDress

BRONS
Omzet 2-5 miljoen euro

Monique Ansink – Excellent Products Group
Imke Arts – Eerlijk met Recht
Hania Boer – Bas Boer Noten & Zaden
Jacqueline Bosselaar – Het PR Bureau
Kieran Canisius en Sabine Hutchison – Seuss Consulting, Seuss Recruitment
Gervaise Coebergh – Coebergh Communication & PR
Lilian Custers – Unlimited PR
Petra de Boer – Ecomedia Groep / Ecodrukkers
Evelien de Vries – MDV Cosmetics
Maaike Dekkers-Duits – Silverfit
Esther van Diepen – Mom in Balance
Astrid Duits – Duits Engineering
Nathalie Feijen – Kindervilla Companies
Femke Furnee – Fest Amsterdam
Jopie Geerts – Girav
Marleen van Griensven – Puurenkuur
Kristel Groenenboom – Container Service C. Groenenboom
Janneke Hadders – Dacom
Wendy van Ierschot – Van Ierschot
Ariane Inden – Ariane Inden Cosmetics
Jannie Iwema – Bonebakker Juwelier / Bejeweled
Danielle Kaspers – Robitex
Sybrig van Keep en Mayke van Keep – De Issuemakers
Kim Lustermans-Bakker – Landgoed Rijckholt
Martine Meijburg – Second Degree
Leone Menne en Julie Menne – Menne Instituut
Isabelle Occelli-van Rooij – AVB Language Group
Ileen Purperhart – Hestia Kinderopvang
Ilse van Ravenstein – Involve
Marjo Staring – DesignThinkers Group
Karin Stoevenbeld-Kreber – Interall Group
Marjolein van Trigt – Freelancers United
Lisette Vermeulen- Mulder – Tsjecho Reizen
Vivian Vleeshouwers – Lekko
Jacqueline Zuidweg – Zuidweg & partners

SERIEEL ONDERNEMER
Gestart en verkocht:

Sacha Engels – Engels & Partners
Noelle Haitsma – Unieke Kinderopvang
Ilonka Jankovich – Legal FlexForce ProfiPower
Nicolette Mak – Valid Express
Janneke Niessen en Joelle Frijters – Improve Digital
Marijn Pijnenborg – funda.nl, mannenmedia.nl en auto.nl
Pauline Rengers – Juffrouwjulia, Linq
Marja Ruigrok – Ruigrok NetPanel

FONDS

Cilian Jansen Verplanke, Desiree van Boxtel en Hadewych Cels – Karmijn Kapitaal
Laura Rooseboom – StartGreen / OnePlanetCrowd
Mirjam Terhorst – FundIQ
Willemijn Verloop en Machteld Groothuis – Social Impact Ventures

30 TALENTEN TO WATCH

Vivianne Bendermacher en Tamira van Roeyen – Techionista
Sanne Bolkestein – AFRIpads
Joni De Vogel-Smeenk – vatfree.com
Floortje Dessing – Nukuhiva – Anke Goossens Le Big
Sophie van den Haak – Waxbar
Janneke van den Heuvel – TryLikes
Janita en Mariella Hurkmans – De Dames van Hurkmans
Lenneke van Ingen – A Million Faces / Steel / Bluebirds
Eveline Klumpers – Katalysis
Joyce Knappe – Proparents
Mieke Kosters – Skinnyminds
Cathelijne Lania – A Beautiful Story
Jolique Muller – Influentials
Lieke Pijpers en Talitha van Ogtrop – The Next Closet
Margo Reuten – Restaurant Da Vinci
Cecile Scheele – Goodbrandz
Constance Scholten – Camarilla
Katinka Slegt – Slegt Verzekeringen
Emilie Sobels – Hashtag Workmode
Eline Stiphout – Stiphout Industries / TUSTI
Nathalie Streng – The Cold Pressed Juicery
Adine Tjeenk Willink en Danique Wiltink – Nimbles
Annuska Toebast – nOeser
Valerie Vallenduuk – Present Your Startup
Julia Veldhuijzen-van Zanten – LifeSense
Anouk Visser – Birds.ai
Floor van de Water – Byloulou
Paulien Wesselink – O My Bag
Iris Zonneveldt – Treams

Comment

De 9 meest gemaakte spelfouten

Comment

De 9 meest gemaakte spelfouten

 

Je kent het wel. Je bent een e-mail aan het typen en checkt nog één keer via google of je dat ene woord wel juist hebt gespeld. Sommige foutjes blijven er insluipen! Wij hebben de 9 meest voorkomende spelfouten op een rij gezet; deze gaan vanaf nu in ieder geval goed!
 

1. Net als mij, toch?
De muggen hebben hem erger gebeten dan (..). Dan mij of ik? Bij twijfel kun je de zin langer maken door woorden toe te voegen, zoals in dit geval: De muggen hebben hem erger gebeten dan (de muggen) mij (gebeten hebben). Voeg dus wat woorden toe, dan wordt het vanzelf duidelijk!

2. Met -n, zonder -n
Ten alle tijden, ten allen tijde, te alle tijden? Waar plaats je de -n op de juiste plek? De correcte spelling is 'te allen tijde'.

3. Gedachteloos of gedachtenloos?
Wanneer gebruik je nou precies een tussen -n en wanneer niet? Kijk hierbij naar het grondwoord, in dit geval 'gedachte'. Eindigt het niet op een 'n'? Dan gebruik je ook geen tussen -n! Geweteloos of gewetenloos? Juist; het grondwoord is geweten dus is gewetenloos juist. 
 

4. Hij heeft veel meer ijs als ik!
Als je iets wilt vergelijken en je wilt het verschil beschrijven, dan spreek je vaak over een vergrotende trap. Zoals: 'Jayden is groter dan zijn zus.' Als je iets wilt vergelijken en je wilt de gelijkheid beschrijven, dan gebruik je 'als'. Zoals: 'Jaydan is net zo stoer als zijn broer'.

 
 
upset-534103_1920.jpg
 
 

5. De jouwes
Dit is niet jouw beker, deze beker is van jou. Jouw beker duidt hier het bezit aan. Het wordt dan ook het 'bezittelijk voornaamwoord' genoemd. In van jou wordt de bezitsrelatie uitgedrukt door het voorzetsel 'van'. Alleen als jouw in z'n eentje bezit aanduidt, is de w juist. Dus: 'De beker is echt van jou' en 'De beker is echt van jouw zus' .
 

6. Met of zonder -t
'Meld je nu aan voor het vinden van een tutor in uw regio!', met alleen een -d, is juist. Meld is een gebiedende wijs. De gebiedende wijs komt altijd overeen met de ik-vorm van het desbetreffende werkwoord. Twijfel je? Vervang het werkwoord door 'geef ... op', dan hoor je duidelijk dat er geen -t moet worden toegevoegd. 
 

7. SWS
'So wie so', 'zowiezo', 'zo-wie-zo', 'sowiezo', 'zowieso', 'sowiso', 'zowizo', 'soïso', 'zoïzo', 'soieso' en 'zoiezo' of nog creatiever 'sobieso' en 'zobiezo'. De correcte spelling is 'sowieso'.
 

8. Mits en tenzij
Mits gebruik je in de betekenis 'op voorwaarde dat', tenzij in de betekenis 'behalve als'. De woorden 'mits' en 'tenzij' betekenen dus precies het tegenovergestelde. Correct is dus: 'Wij gaan vandaag barbecueën, mits het mooi weer blijft.' en 'Wij gaan vandaag barbecueën, tenzij het gaat regenen.' 
 

9. I like!
Engelse woorden die we in de Nederlandse taal gebruiken, vervoegen we volgens onze regels. Ze krijgen dus de uitgangen -t en -en in de tegenwoordige tijd, -de(n) of -te(n) in de verleden tijd en -d of -t in het voltooid deelwoord, zoals gestreamt, geappt en geluncht. Soms staat er een e voor de -d of -t, omdat dat nodig is voor de uitspraak, zoals getimed of geracet. Heb je 'm door? Dus, heb je deze post al geshared en onze facebook pagina geliket? 

 
 
 

Comment

Comment

We spelen puberbingo, doe jij mee?

Wie herkent ze niet? De grillen van pubers. Heb jij een volle kaart? Vul je gegevens in en maak kans op een gratis bijles voor jouw puber van een tutor naar keuze! 

 

Win een gratis bijles!
Volle kaart? Vul je gegevens in en win een gratis bijles voor je puber van een van onze tutoren!

Ontmoet onze tutoren

Comment

"Vooral het motiveren om naar school te gaan is een opgave in de ochtend"

Comment

"Vooral het motiveren om naar school te gaan is een opgave in de ochtend"

Nimbles Parents talk
In parents talk laten we ouders aan het woord die vertellen over hun ervaringen; over het ouder zijn en over Nimbles. Deze keer spreken we Yvonne (45), die aan haar twee kids Liv (8) en Juliette (10) haar handen vol heeft.

"Het is in de ochtend altijd zo’n race tegen de klok: twee kinderen aankleden en snel ontbijten. Vooral het motiveren om naar school te gaan is een opgave in de ochtend."

 

VERTEL YVONNE, HOE HEB JE NIMBLES LEREN KENNEN?
“Op het schoolplein raakte ik aan de praat met Mariëlle, moeder van Mick. Een moeder met een drukke baan, net zoals ik. Meestal hebben we allebei haast, waardoor het contact op het schoolplein alleen even een vluchtige zwaai of glimlach is. Het is in de ochtend altijd zo’n race tegen de klok: twee kinderen aankleden en snel ontbijten. Vooral het motiveren om naar school te gaan is een opgave in de ochtend. Niet voor beide kinderen hoor. Mijn jongste dochter is leergierig en staat om 8 uur letterlijk te springen met haar rugzak. Het is mijn oudste dochter, Juliette, die niet graag naar school gaat. Het doet zeer je kind ergens achter te laten waar het liever niet is. Er gingen dan ook heel wat dagen voorbij waar ik met vochtige ogen de school uit liep. Mariëlle merkte dit zo’n vier weken geleden op en legde de vinger gelijk op de zere plek: mijn zorgen om mijn dochter. Het was waarschijnlijk de herkenning die Mariëlle zag. Ze vertelde me dat haar zoon in groep 5 met veel tegenzin naar school gegaan. Groep 6 was een wereld van verschil, Mick gaat nu graag naar school. “Betere klik met de leerkracht?”, vroeg ik haar. Mick was heel erg gesteld op zijn juf van groep 5, dat was het niet. Mariëlle vertelde thuis extra hulp te krijgen voor Mick. Ze noemde Nimbles en de naam van de tutor die sinds september iedere week langskomt. Het idee sprak mij erg aan; binnen de huiselijke sfeer, een vast gezicht en de één-op-één begeleiding."

WAS HET EENVOUDIG, OM EEN TUTOR TE VINDEN?
"Op de website plaatste ik diezelfde middag nog een oproep. Dit was gemakkelijk en ik ontving binnen twee dagen reacties van drie verschillende tutoren. Het tutorprofiel van Sophie sprak mij het meeste aan en na een fijne kennismaking besloten Sophie en Juliette nog diezelfde week te starten."

HOE GAAT HET NU?
"Het laatste proefwerk van Juliette is beter gegaan; ze begreep de rekensommen sneller, kon voor het eerst overal een antwoord invullen en was op tijd klaar. Met dank aan onze tutor groeit het zelfvertrouwen van Juliette, gaat Juliette met opgeheven hoofd naar school en loop ik de school weer uit met een glimlach.”

 

Comment

6 tips om je kind te motiveren voor de eindsprint

Comment

6 tips om je kind te motiveren voor de eindsprint

 

De examens liggen op de loer en de eindrapporten zijn ook niet meer ver weg. Nog een paar weken knallen en dan kan jouw kind (welverdiend) gaan genieten van de zomervakantie. Maar voordat het zover is, moet dit eindsprintje nog getrokken worden.

Hoe stimuleer je je kind vol te houden en het schooljaar goed af te ronden?

 
 

6 tips voor dat laatste zetje

 

 

1. Vier de afgelopen schoolweken met een etentje in een hippe 'hotspot'. Spreek uit wat jou trots maakt als ouder en probeer je kind te laten benoemen waar hij zelf trots op is. Bespreek dan hoe deze 'pluspunten' ingezet kunnen worden voor de eindsprint. 

2. Maak samen een planning en hang deze op! Zet samen een planning voor de laatste weken op papier en hang de planning ergens pontificaal in het huis op.

3. Blaas het stof van jouw eigen schoolperiode en deel je schoolverhalen. Vertel eens hoe jij het hebt ervaren. Wat vond jij lastig op school, ben je wel eens blijven zitten of van welk vak zag jij het nut helemaal niet? 

4. Vraag je kind uit te leggen waar de leerstof over gaat. Hierdoor oefent je kind samen te vatten, beklijft de stof beter en werkt hij tegelijkertijd aan het ontwikkelen van een belangrijke studievaardigheid. 

5. Ben positief en optimistisch. Geef je kind, ondanks de druk, het gevoel dat het goed komt. Dat hij zijn cijfers kan verbeteren en dat de 'wedstrijd' nog niet gelopen is. Nog even knallen en dan de zomer in!

6. Schakel een private tutor in. Vind een private tutor op nimbles die jouw kind bijspijkert voor dat ene vak én helpt bij het leren en overhoren van de laatste toetsen. 

green-chameleon-21532.jpg
 

bijles+huiswerkbegeleiding

Hoe boek ik een private tutor voor mijn kind?

 1. Zoek een tutor of plaats op oproep
  Zoek op www.nimbles.com via de zoekfilters een tutor die past bij jouw kind en portemonnee of plaats een oproep met jouw hulpvraag. Je ontvangt dan vanzelf reacties van tutoren in je mailbox.

 2. Vraag een kennismaking aan
  Een kennismakingsgesprek is gratis. Wil je op korte termijn een goede tutor? Vraag dan bij meerdere tutoren een kennismaking aan. De tutor legt in het gesprek uit hoe hij werkt en je kan zelf kijken of er een goede klik is. 

 3. De tutor gaat aan de slag
  Nadat de tutor langs is geweest en jullie hebben jullie afspraken vastgelegd, begint de private tutoring!

Heb je andere vragen of hulp nodig? Bel dan de klantenservice op 020-2217181. Hier zitten onderwijskundigen die je hulpvraag in kaart kunnen brengen en je gratis kunnen adviseren in je zoektocht naar een goede private tutor voor je kind. 

Comment

Tijdens koningsdag extra euro’s verdienen, maar speel je geen blokfluit?

Comment

Tijdens koningsdag extra euro’s verdienen, maar speel je geen blokfluit?

Koningsdag komt er aan! Van jong tot oud, heel Nederland ­­kleurt 27 april oranje. Wil je op deze feestelijke dag een extraatje verdienen?
Met deze vijf tips word je voor één dag ondernemer!

 

kinderenkoningsdag

 

 1. Begin een suikerspinnen winkel voor één dag. Huur een suikerspinmachine en verkoop deze aan iedereen die langsloopt!

   
 2. Ruim samen met je ouders, broers en zusjes, het huis op en verkoop alle oude maar nog bruikbare spullen. Zet op de producten geen prijs maar onderhandel met je klanten over de prijs! Niet genoeg spullen om te verkopen? Doe een rondje door de buurt of ga langs bij vrienden/vriendinnen en verzamel bij iedereen oude spullen in. Zij blij en jij blij!

   
 3. Vind je koken leuk? Bak verschillende taarten, koekjes en maak heerlijke zelfgemaakte limonade. Zorg dat je opvalt tussen alle andere koks en kokkinnen die hun zelfgemaakte creaties verkopen!

   
 4. Sta vroeg op. Wees er op tijd bij voor een mooi plekje voor je kraam, kleed je kraam leuk aan, zorg voor wisselgeld en val op tussen de oranje massa!

   
 5. Leen of koop een polaroidcamera en verkoop foto’s die mensen gelijk mee kunnen nemen naar huis.

Met deze tips heb je sowieso een geslaagde Koningsdag, weer of geen weer! 

Comment

Hoe kies je de juiste private tutor?

Comment

Hoe kies je de juiste private tutor?

Zonder dat je erbij stil staat wordt een groot deel van jouw keuzes gemaakt door anderen. Als ouder maak je de keuze voor een school, maar niet wie er iedere dag voor de klas staat. Zelfs bij het fors betaalde huiswerkinstituut wordt de docent door iemand anders gekozen dan jij zelf. Gek eigenlijk toch? Als je je bedenkt dat jíj als ouder jouw kind het beste kent. 

Bij Nimbles weten wij dat jij het beste weet wat jouw kind nodig heeft. De keuze laten wij dan ook bij jou liggen. Maar hoe kom je nu tot deze keuze? En hoe weet je welke private tutor bij jouw kind past? 

Voor ieder kind een passende tutor

Een private tutor biedt hulp bij het aanleren van studievaardigheden (denk aan 'leren leren', lesstof samenvatten, plannen of huiswerk maken) of het bijspijkeren voor een toets. Maar de tutor kan ook ingezet worden als coach. Een aantal professionals in ons netwerk hebben een studie gericht op coaching gedaan. Zij kunnen dus goed helpen als je kind bijvoorbeeld faalangstig of hoogsensitief is. De belangrijkste eerste stap is dus het vaststellen van het doel van de tutoring. Met dit doel in het achterhoofd weet je of jouw kind een junior tutor, senior tutor of professional nodig heeft.

A14A1197.png

De junior tutor
De junior private tutor is de (onlangs afgestudeerde) student; hij/zij is jong en weet hierdoor vaak nog goed welke lesstof wordt behandeld en welke toetsen er worden afgenomen. De tutoren vermelden op hun profiel welk vakkenprofiel zij hebben gedaan op de middelbare school. Heeft de tutor dus VWO eindexamen gedaan in het profiel Natuur & Techniek en ben je opzoek naar een tutor die huiswerkbegeleiding kan bieden voor vak scheikunde? Dan kan hij/zij je kind waarschijnlijk goed verder helpen! 

De senior tutor
Deze private tutor is afgestudeerd en werkzaam; hij/zij is vaak gespecialiseerd in een bepaald vakgebied. Bijvoorbeeld geschiedenis of biomedische wetenschappen. Deze kennis én de jaren bijles- of begeleidingservaring maken deze tutor vakinhoudelijk heel sterk. Heeft je kind extra hulp nodig bij het begrijpen van de lesstof, boek dan een senior private tutor.

De professional
De professional is, zoals het woord al zegt, een echte vakvrouw of -man. Het kan een coach zijn, maar ook een logopedist, een docent in het voortgezet onderwijs, een examentrainer, een studiebegeleider of een leerkracht op de basisschool. Deze private tutor weet waar hij/zij het over heeft en biedt met zijn/haar kennis specifiek en doelgericht waardevolle begeleiding. Voor hulp in het basisonderwijs adviseren wij altijd een professional te boeken. De professional die werkzaam is in het basisonderwijs heeft de didactische kennis en vaardigheden om je kind verder te helpen. 


Private-tutor

Tips

 • Lees de profieltekst door van de private tutor. Hierin beschrijft de tutor zijn/haar huidige of afgeronde studie(s), tutor-ervaringen en het gekozen vakkenpakket op de middelbare school. Deze informatie is doorslaggevend bij het maken van een keuze. 

 • Ga niet af op het uurtarief. Mocht je budget het toelaten, kijk dan vooral naar de inhoud van de tutor en laat je keuze niet beïnvloeden door de uurprijs.

 • Check het aantal boekingen. Is deze tutor actief en is het al vaker door een ouder geboekt? 

 • Lees de reviews door. Het reviewsysteem waarborgt de kwaliteit van de tutors die online staat. Die extra zekerheid haal je hier dus vandaan. 


Reageren er verschillende tutoren op jouw oproep en kun je niet kiezen? Geen probleem! Neem telefonisch contact op met de verschillende tutors en plan vrijblijvend een moment in om elkaar (jij, jouw zoon/dochter én de private tutor) te ontmoeten. Na deze kennismaking maak jij samen met je kind de uiteindelijke keuze en kan de tutoring beginnen. Tips voor de kennismaking kun je hier vinden.

 

Comment

Voorbereiding kennismakingsgesprek

Voorbereiding kennismakingsgesprek

Wat leuk dat je een tutor op Nimbles hebt geboekt! Je tutor is bij ons door een uitgebreide screening gekomen. Om te bepalen of de tutor ook echt goed bij je kind past en aan jouw eisen voldoet, plannen jullie een kennismaking in. 

In zo’n gesprek is het erg belangrijk dat de goede vragen worden gesteld. Zo kunnen jullie goed inschatten of de tutor een goede match is met jouw kind en bespreken of de gedachten over private tutoring op één lijn liggen. Dan weet de tutor waar de focus ligt en zo weet de ouder of de tutor in staat is om het doel te behalen.  

Een kennismakingsgesprek heeft altijd een vaste volgorde:

 1. Voorstellen door tutor
 2. Bespreken van hulpvraag van ouder/kind
 3. Advies uitbrengen door tutor
 4. Beschikbaarheid bespreken

Na de kennismaking is het belangrijk goed te bedenken of er klik (mogelijk) is tussen de tutor/leerling en ouder. Als dit niet zo is, laat het dan aan Nimbles weten. Wij kunnen dan een andere tutor adviseren. 

 


1. Voorstellen tutor en ouder/leerling:

Uiteraard hebben jullie het profiel van de tutor al bekeken. Toch zal de tutor zich even kort voorstellen en wat vertellen over zijn/haar achtergrond. Het is ook raadzaam dat de ouder en/of leerling zichzelf kort voorstelt.

2. Bespreken van de hulpvraag.

De tutor zal vragen naar de hulpvraag:

 • Waarom hebben jullie hem/haar geboekt?
 • Waar lopen jullie nu tegenaan?
 • Wat verwachten jullie van de begeleiding?
 • Wat voor (leer)doelen heeft je kind?
 • Wat voor soort begeleiding willen jullie? 
  • Bijspijkeren (bijles)
  • Bijhouden (planningen bespreken, studievaardigheden aanleren)
  • Huiswerkbegeleiding aan huis
  • Voorbereiding op een toets of examen
  • Structuur geven
  • Ondersteuning bij een leerstoornis
 • Wat is de beschikbaarheid van de leerling
 • Hoeveel uur willen jullie per week afnemen?

3. Advies uitbrengen door de tutor

Op basis van de gegeven informatie in het gesprek zal de tutor een advies uitbrengen over de benodigde uren per week aan tutoring. Uiteraard is dit een advies. De ouder bepaalt zelf hoeveel uur de tutor wordt ingezet. Bedenk je wel dat 1 uur per week vaak niet tot het gewenste resultaat leidt.  

4. Beschikbaarheid bespreken

Als je voelt dat er een klik is, bespreek dan direct de beschikbaarheid. We zien dat veel tutoren snel zijn volgeboekt, houdt hier dus rekening mee. Bespreek ook alvast hoe lang jullie met elkaar "in zee" willen. Dan kan de tutor deze tijd reserveren en is hij niet meer beschikbaar voor andere klanten.


Wat kan ik als tutor voorbereiden?

Als tutor zorg je dat je pen en papier bij je hebt om belangrijke zaken te noteren. Neem ook het hulpmiddel 'Afname advies' en het kaartje met de link mee (www.blog.nimbles.com/start-tutoring), zodat je de ouders kunt vragen de afspraken vast te leggen. Nadat de ouders de afspraken hebben vastgelegd, ben jij verzekerd van inkomsten en kan de tutoring beginnen. Bekijk goed de hulpvraag van de ouder en kom op tijd! Remember: You'll never get a second chance to make a first impression!

Wat kan ik als ouder voorbereiden?

Natuurlijk ben je op zoek naar een tutor die perfect aansluit op de behoefte van je kind, maar andersom moet een tutor zich ook goed voelen bij jouw kind. Kaart indien nodig de volgende onderwerpen aan:

 • Rapport-cijfers klaarleggen

 • Feedback van docenten bespreken

 • Zorg uitspreken

 • Moeilijke periodes voor het kind (door prive omstandigheden of door school)

 • Een eventuele leerstoornis zoals bijvoorbeeld dyslexie. Verwacht echter niet van een junior tutor dat dit een specialist is in de behandeling van leerstoornissen. Daar heb je een professional voor nodig. Wij kunnen je eventueel helpen bij het vinden van een professional. 

 • Praat met je kind over hoe jullie idealiter de begeleiding zouden willen inrichten.

Wat kan mijn kind voorbereiden?

Vraag aan je kind wat zijn/haar doelen zijn voor dit schooljaar (bijv. overgaan, meer zelfvertrouwen, betere trucjes leren, leren plannen) en laat je kind in het gesprek ook vertellen wat hij/zij graag wilt bereiken. 

 

 


Bijles of private tutoring?

Comment

Bijles of private tutoring?

Private tutoring is ‘booming’.  Althans, in landen als China, Australië en Engeland.  In Londen heeft 42% van de kinderen een private tutor maar in Nederland is dit nog een nieuw fenomeen. Is private tutoring de volgende commerciële hype of een waardevolle toevoeging voor het kind?

Private tutor in Rotterdam, The Hague or Amsterdam

'Private' wat?
Een bijlesdocent is snel gevonden, op internet of in je netwerk. Ouders vertrouwen nu nog vaak op het huiswerkinstituut of op het buurmeisje van twee huizen verderop. Nimbles biedt als eerste in Nederland private tutoring aan. Op hun website kunnen ouders zelf de ideale private tutor voor hun kind kiezen. Maar hoe onderscheidt private tutoring zich en waarom wordt het niet gewoon bijles genoemd?

Voorkomen is beter dan genezen
De private tutor is een bijlesdocent, een huiswerkbegeleider en een coach in-een. Een private tutor voorkomt dat achteraf bijspijkeren nodig is. Lesstof die je kind nog niet beheerst wordt nogmaals uitgelegd. Huiswerk wordt gemaakt en studievaardigheden worden ontwikkeld. De tutoring wordt volledig ingericht naar de wensen van jou en je kind. De tutor biedt dus als het ware passend onderwijs. Zo voorkom je dat je kind uitvalt op school.

Onze private tutor Isabelle komt drie keer per week aan huis om met mijn kinderen het huiswerk te maken. Dat ‘gedoe’ met huiswerk is ein-de-lijk verleden tijd.

Pro’s van private tutoring:

Meer focus. Er is sprake van een gecontroleerde omgeving, waardoor de kans op afleiding veel kleiner is. Voor kinderen met bijvoorbeeld ADD is deze individuele aandacht een echte uitkomst.

Passievolle aandacht. Heeft je kind moeite met de bèta vakken of lukt het hem/haar niet de Franse woordjes te leren? Een gespecialiseerde tutor heeft een passie voor zijn vakgebied. Dit werkt aanstekelijk en blaast het stof van die saaie lesboeken. Wellicht pikt jouw kind deze fascinatie wel op en krijgt het weer plezier in leren!

De catch up. Een private tutor is er om terug te gaan naar de basis en from scretch de lesstof uit te leggen. Door de overvolle klassen op school is hier voor de leerkracht vaak onvoldoende tijd voor.

Vakoverstijgend. De tutor heeft een breed lesaanbod, waardoor hij/zij altijd de juiste hulp kan bieden bij het maken van huiswerk.

Huiswerkbegeleiding. Niet meer zelf achter het huiswerk van je zoon of dochter aan. Geen woordjes stampen of overhoren. De private tutor beantwoordt alle vragen en biedt handvatten om verder te kunnen.

Geen vergeten kinderen. Je kent hem of haar wel; die ene leerling, achterin de klas, stil en eigenlijk nooit aan het woord. Misschien ben je zelf die leerling geweest toen je nog in de schoolbanken zat. Door de aandacht van een private tutor krijgt het verlegen kind de kans en de ruimte om vragen te stellen en even in de spotlights te staan.

Betere resultaten op school. Ouder, leerkracht én private tutor; samen werken zij eraan om het beste uit jouw kind te halen. Met een private tutor bied je dat extra duwtje in de rug. 

 

Private tutoring is er niet alleen voor het bijspijkeren, voor het ontwikkelen van studievaardigheden of de huiswerkbegeleiding. Ook is er oog voor de leerling die op school uitdaging mist en zoveel meer kan dan hij/zij nu laat zien. Laat je kind excelleren, zie je kind groeien en boek een private tutor. 


Mock-up-macbook-iphone_small_web.png

Hoe vind ik een private tutor voor mijn kind?

 1. Zoek een tutor of plaats op oproep
  Zoek op www.nimbles.com via de zoekfilters een tutor die past bij jouw kind en portemonnee of plaats een oproep met jouw hulpvraag. 

 2. Vraag een kennismaking aan
  Een kennismakingsgesprek is gratis. Wil je op korte termijn een goede tutor? Vraag dan bij meerdere tutoren een kennismaking aan. De tutor legt in het gesprek uit hoe hij werkt en je kan zelf kijken of er een goede klik is. 

 3. De tutor gaat aan de slag
  Nadat de tutor langs is geweest en jullie hebben jullie afspraken vastgelegd, begint de private tutoring!


Comment

"Nooit meer dat gedoe met huiswerk"

"Nooit meer dat gedoe met huiswerk"

Huiswerk maken, motiveren, plannen, overhoren, uitleggen, ouders hebben er vaak zelf een dagtaak aan om hun eigenwijze pubers door de lastige schooltijd heen te helpen. 'Is je huiswerk al af?' is een veelgehoorde kreet. Dat alles is nu verleden tijd als je een private tutor in huis haalt, en goed nieuws: het is vaak nog goedkoper dan een huiswerkinstituut!

Een nieuw concept in studiebegeleiding
Nimbles introduceerde dit jaar een nieuw concept in studiebegeleiding, overgevlogen uit het buitenland: private tutoring. Kort samengevat is private tutoring een paar uur per week preventieve huiswerkbegeleiding voor je kinderen aan huis. De zelfgekozen tutor besteedt niet alleen aandacht aan de lesstof, maar ook aan het ontwikkelen van studievaardigheden en vertrouwen.

Een personal trainer voor het huiswerk van je kind aan huis.
Geen begeleiding meer in groepjes bij huiswerkinstituten, niet meer bijspijkeren achteraf, maar lekker relaxt een private tutor die bij je thuis komt, het huiswerk doorneemt, overhoort, en zelfvertrouwen geeft. 

Na jaren 'gedoe' thuis te hebben over het huiswerk van haar kinderen, was Isabelle het zat. Ze vond op Nimbles een private tutor op Nimbles die haar 3 kinderen thuis helpt: 

"Twee keer per week helpt Mischa mijn kinderen na schooltijd met het huiswerk. Als ik thuis kom van werk is alles overhoord, ingepland en geleerd: Ik wil niet meer anders!", aldus Isabelle (45). 


Binnen een half jaar waren veel ouders in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht enthousiast. Vanaf eind mei is Nimbles ook beschikbaar in Haarlem en omgeving. 


nooit meer bijles, huiswerkbegeleiding of citotraining

Hoe boek ik een private tutor voor mijn kind?

 1. Zoek een tutor
  op www.nimbles.com via de zoekfilters een tutor die past bij jouw kind en portemonnee. Deze vorm van individuele huiswerkbegeleiding is al beschikbaar vanaf 10 euro per uur! Neem je 15 uur per maand af? Dan kost je dat 150 euro, dat is veel minder dan bij een huiswerkinstituut en de aandacht is nu ook individueel. 
 2. Vraag een kennismaking aan
  Een kennismakingsgesprek is gratis. De tutor reageert binnen 48 uur op je oproep. Wil je op korte termijn een goede tutor? Vraag dan bij meerdere tutoren een kennismaking aan. De tutor legt in het gesprek uit hoe hij werkt en je kan zelf kijken of er een goede klik is. 
 3. De tutor gaat aan de slag
  Nadat de tutor langs is geweest en jullie hebben jullie afspraken vastgelegd, gaat de tutor aan de slag en heb jij nooit meer gedoe met dat huiswerk!

Vind je het moeilijk om een tutor te kiezen? Plaats dan een gratis een oproep in het netwerk. Je ontvangt dan vanzelf reacties van tutoren in je mailbox. Heb je andere vragen of hulp nodig? Bel dan de klantenservice op 020-2217181. Hier zitten onderwijskundigen die je hulpvraag in kaart kunnen brengen en je gratis kunnen adviseren in je zoektocht naar een goede private tutor voor je kind.