Vigreux van TomTom: ‘‘Een start-up is zwaar, maar geef nooit op’’

Grote verschillen in pitchkwaliteit zaterdag bij de TEDxWomen Start-up Awards. Tien start-ups met vrouwelijks oprichter hadden vijf minuten om hun idee te pitchen aan een jury met onder meer Corinne Vigreux van TomTom en Angelique Plugge, innovatie specialist bij ING. Zij beoordeelden of het idee uniek is, of er markt voor is en of het idee ook verder dan Nederland kan worden uitgezet. 'Hoe groter het probleem dat je aanpakt, hoe groter je kunt worden,' zei Vigreux vooraf. Deze drie vereisten kwamen maar bij een handvol pitchers terug.

Didactique (toen nog de werknaam van nimbles)

Positieve uitzonderingen was Didactique, een platform voor huiswerkbegeleiding met ambities van airbnb-achtige proporties. Zo wil oprichter Danique Wiltink naast haar offline bedrijf, een platform creëren waarop niet alleen kinderen worden geholpen met hun wiskundetoets, maar ook volwassenen die hun Frans wil bijspijkeren of studenten die willen leren programmeren. Een dergelijk platform kan wereldwijd worden opgezet, zo is het idee, omdat een referentiesysteem de kwaliteit waarborgt. De jury gaf Didactique (nu genoemd Nimbles) de eerste prijs. En na haar presentatie werd Wiltink direct door investeerders aangesproken.

Lees het hele artikel hier.

Nimbles in FD

Ben je op zoek naar een goede bijles docent of tutor voor je kind in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht of Den Haag? Meld je dan nu aan bij Nimbles en vind de beste bijlesdocenten bij jou in de buurt.