Waar vind ik de beste school en beste begeleiding voor mijn kind? Het is de meest gestelde vraag van ouders. Het aanbod in deze markt is enorm. Van bijles, huiswerkbegeleiding in groepen, examentraining en citotraining maar het blijkt vaak gissen naar de kwaliteit van de aanbieders. En nu brengt Nimbles een nieuwe dienst op de markt: Private Tutoring. Wat is dat nou eigenlijk? Oprichtster van Nimbles en onderwijskundige Danique Wiltink vertelt.

private tutor

Wat is private tutoring?
"Simpel uitgelegd? Als je kind bijles nodig heeft, ben je eigenlijk al te laat. Een private tutor biedt niet éénmalig, maar structurele huiswerkbegeleiding aan huis waarbij de nadruk vooral ligt op het aanleren van studievaardigheden en vergroten van zelfstandigheid. Zie het als een bijlesdocent voor alle vakken, gewoon aan je keukentafel thuis."

Wat doet een private tutor?
"De tutor is er als de leerling uit school komt. Samen met de leerling neemt de tutor de planning door, geeft extra uitleg bij de vakken, overhoort het leerwerk en is aanwezig voor alle vragen van de leerlingen. Veelal zit de leerling rustig het huiswerk te maken, terwijl een broertje of zusje wordt geholpen. "

"Een private tutor is als een bijlesdocent voor alle vakken aan de keukentafel thuis"

Hoe vaak komt de private tutor aan huis?
"Dat verschilt per gezin. Sommige tutoren komen slechts 1 uur per week aan huis, terwijl bij sommige gezinnen de tutor soms drie of vier middagen thuis is om het huiswerk van alle kids te doen. "

private tutor aan huis

Wat voor achtergrond hebben de tutoren?
Alle tutoren zijn door ons streng gescreend, ze hebben een training gehad en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij ons ingeleverd. Wij delen onze tutoren op in drie groepen:

·       Tutor (0-2 jaar werkervaring)

·       Senior tutor (2-5 jaar werkervaring)

·       Professional (bijv. gecertificeerde docenten of remedial teachers)

Je kiest als ouder op ons platform zelf welke tutor het beste bij jouw kind(eren) maar ook portemonnee past. Er zijn al tutoren te vinden die vanaf 10 euro per uur werken maar ook ervaren professionals die remedial teaching geven. Iedere tutor heeft zijn eigen specialiteit. 

Hoe boek ik een tutor?

Op het profiel van de tutor kan je eenvoudig een vrijblijvende kennismaking aanvragen. De tutor komt dan langs om de behoeften van jouw kind te bespreken. Heb je een goede klik? Dan bepaal je samen met de tutor hoe de begeleiding wordt ingericht. 

Heb je hulp nodig bij je keuze? Neem dan contact op met Danique Wiltink via 020-2217181.

Comment