Citoraining citostress

Veel kinderen in het basisonderwijs kampen met gevoelens van faalangst en stress wanneer de citotoets zich aandient. Daarnaast zijn er kinderen die door een matige werkhouding niet optimaal presteren. Hieronder vier tips voor ouders die stress bij hun kinderen herkennen.

 

1. Voer de druk niet op
Hoe meer er over de Citotoets wordt gepraat, hoe meer druk een kind gaat voelen. Het is belangrijk dat een kind goed in zijn/haar vel zit, pas dan kan het optimaal presteren. Ga ook niet ineens regels invoeren omdat de Cito-toets eraan komt

2. Ernergiedrankjes? Kauwgom? Onzin!
Ga niet ineens eten kopen waarvan je kind zogenaamd beter zou moeten presteren. Hierdoor wordt de druk alleen maar groter. Kauwgom, AA-drankjes, zakken snoep of juist alleen maar fruit? Allemaal onzin, hou het normale ritme erin.

3. Spelenderwijs oefenen
De Citotoets draait grotendeels om begrijpend lezen. Ga eens samen een artikel lezen uit bijvoorbeeld de Kidsweek of op een andere nieuwssite en stel inhoudelijke vragen over het artikel. Neem je kind mee naar de supermarkt en maak hem/haar deelgenoot van het afrekenen. Zo leert je kind spelenderwijs omgaan met redactiesommen en het verwerken van informatie. 

4. Spreek vertrouwen uit
Maak je kind duidelijk dat je vertrouwen in hem of haar hebt. Zeg dat je bij een slechte cito-score nog steeds net zoveel van je kind houdt als daarvoor.


Kom je handen te kort? Neem dan een private tutor.
Private tutoring is wekelijks een (paar) uur preventieve begeleiding voor je kind aan huis. Een combinatie van citotraining, bijles en coaching waarbij je kind werkt aan het ontwikkelen van kennis, studievaardigheden en zelfvertrouwen. 

Begeleiding is maatwerk, geen groepswerk
Wij vinden het belangrijk dat een cito training is afgestemd op de wensen van het kind. Daarom neemt de tutor eerst de tijd om de hulpvraag van uw kind helder te krijgen. Ieder kind is anders en leert anders, daarom stelt de tutor zijn traject speciaal af op de wensen van het kind.

Op Nimbles vind je alleen streng gescreende private tutors die gespecialiseerd zijn in leerlingen in het basisonderwijs. Je kiest zelf welke tutor het beste bij jouw kind en portemonnee past. Vraag een gratis kennismaking aan met de tutor van jouw keuze. Heb je hulp nodig bij je keuze? Neem dan contact op met ons via 020-221781

Comment