Lees op Harpers Bazaar het interview met onze founder Danique Wiltink over de opstart van Nimbles.


Danique Wiltink besloot om zich aan te melden voor de Startup Award TEDx 2015. Ze liep al geruime tijd met haar idee rond en wilde het graag laten toetsen. Bovendien zocht ze naar een podium waar ze haar verhaal kon vertellen. Op de Startup Award kon ze haar idee pitchen, zónder dat het een concreet en volledig uitgewerkt verhaal was. Het bleek een goed idee: ze won. 

Kort samengevat het plan van Wiltink: Nimbles, een online platform dat ouders, private tutors en bijlesdocenten met elkaar in contact brengt. Hiermee speelt ze in op de veranderende manier waarop vraag en aanbod bij elkaar komt. Door grote klassen, toenemende toetsdruk en weinig aandacht voor het individuele kind op school groeit de vraag naar individuele begeleiding voor leerlingen in het basis- en middelbaaronderwijs hard. Ouders vinden op deze manier eenvoudig een gescreende tutor die hun kind individueel helpt en ondersteunt bij schoolwerk, en dat zonder de tussenkomst van dure huiswerkinstituten. En omdat tutoren zelf hun uurtarief mogen bepalen, is er voor iedere portemonnee een passende oplossing. Na afloop beoordeelt de ouder de tutor, zodat de kwaliteit van de begeleiding inzichtelijk is voor anderen. 

'Ik zag bij mijn bedrijf, een bijles- en huiswerkinstituut, een behoefte naar exclusieve aandacht en individuele begeleiding en wilde achterhalen of dit ook bij een breder publiek leefde', zo legt Wiltink uit. 'Toen ik me aanmeldde voor de Startup Award had ik nooit verwacht dat ik zou kunnen winnen. Ik had geen idee dat mijn verhaal zo goed zou worden ontvangen door de media en potentiële investeerders.'