Je puber zit in een belangrijke levensfase. Hij/zij is druk bezig met het plaatsen van bouwstenen voor de toekomst. Jij bent daar waarschijnlijk meer bewust van dan je puber zelf, dus wat motivatie op dat gebied kan geen kwaad. Als je merkt dat je puber bepaalde vakken op school lastig vindt -of überhaupt vertikt om huiswerk te maken-, is het belangrijk dat daar wat extra aandacht komt. Weet je niet goed hoe je je puber moet motiveren om huiswerk te maken? Wij hebben een aantal tips voor je.

Rachel (15) "Het viel bij anderen ook wel op dat ik ineens veel beter was in wiskunde".

1. Minder pushen, meer te helpen

Het kan soms verleidelijk zijn om te pushen, te schreeuwen, te dwingen en te dreigen als het huiswerk maken voor geen meter opschiet. Dit werkt alleen vaak averechts: hoe functioneer jij als er iemand met z’n armen over elkaar staat te wachten tot je je werk afhebt? Probeer in plaats daarvan je hulp aan te bieden als je kind het moeilijk heeft. 

2. Luister goed en geef ritme

Probeer erachter te komen waar het gebrek aan motivatie vandaan komt. Als je kind niet goed kan opschieten met de leraar, vraagt dat om een andere aanpak dan wanneer je puber omringd is door verkeerde vrienden. Probeer ook een duidelijk ritme aan te brengen: op tijd naar bed, geen telefoon mee, nachtrust is uiterst belangrijk.

3. Zoek uit wat je puber het meest motiveert

Een positief zelfbeeld is misschien wel het belangrijkst om je puber gemotiveerd te krijgen en houden. Zorg ervoor dat je kind een hobby of sport beoefent waar hij/zij goed in is. Dat zorgt voor een enorme boost van het zelfvertrouwen wat weer ten goede komt van het huiswerk en de studiehouding.

4. Gezond eten

Je puber is flink aan het groeien, fysiek en mentaal. Hier zijn goede bouwstoffen voor nodig. Zorg ervoor dat je kind in ieder geval een goed ontbijt en diner krijgt waar voldoende vitamines inzitten. Als je puber op school zijn of haar eten koopt, bespreek dan wat er is gekocht. Vanzelfsprekend hebben RedBull en Paprikachips geen goede invloed op de gezondheid van je kind dus bespreek alternatieve gezonde opties. 
 

5. Say I Love You!

Laat je kind zien dat je om hem/haar geeft, toon begrip voor het feit dat huiswerk maken nou eenmaal niet de leukste bezigheid is maar wel noodzakelijk. And don't forget to say: I love you (no matter what..)!


Lukt het zelf niet en denk je dat je kind baat heeft bij wat extra aandacht van prive huiswerkbegeleiding aan huis? Neem dan contact op met Nimbles via 020-2217181.

WE KOMEN NAAR KENNEMERLAND!


Hoe boek ik een private tutor voor mijn kind?

 1. Zoek een tutor
  Zoek op www.nimbles.com via de zoekfilters een tutor die past bij jouw kind en portemonnee. Deze vorm van individuele huiswerkbegeleiding is al beschikbaar vanaf 10 euro per uur! Neem je 15 uur per maand af? Dan kost je dat 150 euro, dat is veel minder dan bij een huiswerkinstituut en de aandacht is nu ook individueel. 
   
 2. Vraag een kennismaking aan
  Een kennismakingsgesprek is gratis. De tutor reageert binnen 48 uur op je oproep. Wil je op korte termijn een goede tutor? Vraag dan bij meerdere tutoren een kennismaking aan. De tutor legt in het gesprek uit hoe hij werkt en je kan zelf kijken of er een goede klik is. 
   
 3. De tutor gaat aan de slag
  Nadat de tutor langs is geweest en jullie hebben jullie afspraken vastgelegd, gaat de tutor aan de slag en heb jij nooit meer gedoe met dat huiswerk!

Vind je het moeilijk om een tutor te kiezen? Bel dan met onze klantenservice. Onze onderwijskundig adviseurs helpen je graag in je zoektocht naar de beste private tutor voor je kind. 

Ghislaine van der Stroom

1 Comment