concentreren huiswerk kind

Een rondslingerende pen om mee te tikken, een oplichtende smartphone en oeh kijk een vliegtuig! Voor een heleboel kinderen is het lastig om de focus te bewaren, zeker als het om huiswerk maken gaat. Kinderen die zich goed kunnen concentreren, presteren beter op school. Maar geen paniek voor ouders van dagdromers: met gerichte training en een paar handige tips help je je kind goed op weg.

Concentratievermogen van je kind verbeteren
Het allerbelangrijkste is een speciale huiswerkplek. Hier moet zo min mogelijk afleiding zijn in de vorm van mensen, televisie, telefoons en spelletjes. Zorg voor een leeg bureau: ruim pennen en rondslingerende objecten op, zodat niets voor afleiding kan zorgen. En: nogal een open deur deze, maar zet de telefoon, televisie en radio uit.

Minder pushen, meer helpen en beloon na afloop
Het kan soms verleidelijk zijn om te pushen en te drammen als het huiswerk maken voor geen meter opschiet. Dit werkt vaak averechts: hoe functioneer jij als er iemand met z’n armen over elkaar staat te wachten tot je je werk afhebt? Een kind heeft een kortere concentratiespanne dan een volwassene. Ideaal is om je kind max. een half uur achter elkaar huiswerk te laten maken. Duidelijkheid biedt hulp. Zeg: “je mag een half uur een spelletje spelen en daarna ga je weer huiswerk maken”. Zo kan je kind de aandacht houden bij dat wat hij/zij aan het doen is.

Leef thuis bewust
Zorg voor rust en een prettige leefomgeving. Als je kind slecht slaapt en eet, zorgt dat voor een verminderd concentratievermogen. Eet dus gezond en regelmatig en zorg voor een bepaald ritme als het gaat om sporten en slapen.

Hulp van Nimbles
Soms lukt het je als ouder gewoon niet om je kind de huiswerkvriendelijke omgeving te bieden die het nodig heeft. Raak hierdoor in ieder geval niet ontmoedigd, maar probeer het concentratieprobleem samen aan te pakken. Via Nimbles vind je eenvoudig en snel een gescreende tutor die gespecialiseerd is in het concentratieprobleem van je kind.

HOE BOEK IK EEN PRIVATE TUTOR VOOR MIJN KIND?

concentratie kind huiswerk

1. Zoek een tutor
Op Nimbles.com vind je via de zoekfilters een tutor die past bij jouw kind en portemonnee. Deze individuele huiswerkbegeleiding is beschikbaar vanaf €10 p/u. Neem je 15 uur per maand af, dan kost je dat €150. Dat is goedkoper dan bij een huiswerkinstituut en de aandacht is volledig individueel.
2. Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan
De tutor reageert binnen 48 uur op je oproep. Wil je op heel korte termijn een goede tutor? Vraag dan bij meerdere tutoren een kennismaking aan. De tutor legt in het gesprek uit hoe hij werkt en je bepaalt zelf of de klik goed genoeg is.
3. De tutor gaat aan de slag
Nadat jullie elkaar hebben ontmoet en de afspraken vastgelegd zijn, gaat de tutor aan de slag en heb jij nooit meer gedoe met huiswerk!

Vind je het moeilijk om een tutor te kiezen? Bel dan met Nimbles op 020 221 7181. Onze onderwijskundigen kunnen je hulpvraag in kaart brengen en helpen je bij je zoektocht naar een goede private tutor voor je kind.

Comment