Private tutoring is ‘booming’.  Althans, in landen als China, Australië en Engeland.  In Londen heeft 42% van de kinderen een private tutor maar in Nederland is dit nog een nieuw fenomeen. Is private tutoring de volgende commerciële hype of een waardevolle toevoeging voor het kind?

Private tutor in Rotterdam, The Hague or Amsterdam

'Private' wat?
Een bijlesdocent is snel gevonden, op internet of in je netwerk. Ouders vertrouwen nu nog vaak op het huiswerkinstituut of op het buurmeisje van twee huizen verderop. Nimbles biedt als eerste in Nederland private tutoring aan. Op hun website kunnen ouders zelf de ideale private tutor voor hun kind kiezen. Maar hoe onderscheidt private tutoring zich en waarom wordt het niet gewoon bijles genoemd?

Voorkomen is beter dan genezen
De private tutor is een bijlesdocent, een huiswerkbegeleider en een coach in-een. Een private tutor voorkomt dat achteraf bijspijkeren nodig is. Lesstof die je kind nog niet beheerst wordt nogmaals uitgelegd. Huiswerk wordt gemaakt en studievaardigheden worden ontwikkeld. De tutoring wordt volledig ingericht naar de wensen van jou en je kind. De tutor biedt dus als het ware passend onderwijs. Zo voorkom je dat je kind uitvalt op school.

Onze private tutor Isabelle komt drie keer per week aan huis om met mijn kinderen het huiswerk te maken. Dat ‘gedoe’ met huiswerk is ein-de-lijk verleden tijd.

Pro’s van private tutoring:

Meer focus. Er is sprake van een gecontroleerde omgeving, waardoor de kans op afleiding veel kleiner is. Voor kinderen met bijvoorbeeld ADD is deze individuele aandacht een echte uitkomst.

Passievolle aandacht. Heeft je kind moeite met de bèta vakken of lukt het hem/haar niet de Franse woordjes te leren? Een gespecialiseerde tutor heeft een passie voor zijn vakgebied. Dit werkt aanstekelijk en blaast het stof van die saaie lesboeken. Wellicht pikt jouw kind deze fascinatie wel op en krijgt het weer plezier in leren!

De catch up. Een private tutor is er om terug te gaan naar de basis en from scretch de lesstof uit te leggen. Door de overvolle klassen op school is hier voor de leerkracht vaak onvoldoende tijd voor.

Vakoverstijgend. De tutor heeft een breed lesaanbod, waardoor hij/zij altijd de juiste hulp kan bieden bij het maken van huiswerk.

Huiswerkbegeleiding. Niet meer zelf achter het huiswerk van je zoon of dochter aan. Geen woordjes stampen of overhoren. De private tutor beantwoordt alle vragen en biedt handvatten om verder te kunnen.

Geen vergeten kinderen. Je kent hem of haar wel; die ene leerling, achterin de klas, stil en eigenlijk nooit aan het woord. Misschien ben je zelf die leerling geweest toen je nog in de schoolbanken zat. Door de aandacht van een private tutor krijgt het verlegen kind de kans en de ruimte om vragen te stellen en even in de spotlights te staan.

Betere resultaten op school. Ouder, leerkracht én private tutor; samen werken zij eraan om het beste uit jouw kind te halen. Met een private tutor bied je dat extra duwtje in de rug. 

 

Private tutoring is er niet alleen voor het bijspijkeren, voor het ontwikkelen van studievaardigheden of de huiswerkbegeleiding. Ook is er oog voor de leerling die op school uitdaging mist en zoveel meer kan dan hij/zij nu laat zien. Laat je kind excelleren, zie je kind groeien en boek een private tutor. 


Mock-up-macbook-iphone_small_web.png

Hoe vind ik een private tutor voor mijn kind?

  1. Zoek een tutor of plaats op oproep
    Zoek op www.nimbles.com via de zoekfilters een tutor die past bij jouw kind en portemonnee of plaats een oproep met jouw hulpvraag. 

  2. Vraag een kennismaking aan
    Een kennismakingsgesprek is gratis. Wil je op korte termijn een goede tutor? Vraag dan bij meerdere tutoren een kennismaking aan. De tutor legt in het gesprek uit hoe hij werkt en je kan zelf kijken of er een goede klik is. 

  3. De tutor gaat aan de slag
    Nadat de tutor langs is geweest en jullie hebben jullie afspraken vastgelegd, begint de private tutoring!


Comment