Zonder dat je erbij stil staat wordt een groot deel van jouw keuzes gemaakt door anderen. Als ouder maak je de keuze voor een school, maar niet wie er iedere dag voor de klas staat. Zelfs bij het fors betaalde huiswerkinstituut wordt de docent door iemand anders gekozen dan jij zelf. Gek eigenlijk toch? Als je je bedenkt dat jíj als ouder jouw kind het beste kent. 

Bij Nimbles weten wij dat jij het beste weet wat jouw kind nodig heeft. De keuze laten wij dan ook bij jou liggen. Maar hoe kom je nu tot deze keuze? En hoe weet je welke private tutor bij jouw kind past? 

Voor ieder kind een passende tutor

Een private tutor biedt hulp bij het aanleren van studievaardigheden (denk aan 'leren leren', lesstof samenvatten, plannen of huiswerk maken) of het bijspijkeren voor een toets. Maar de tutor kan ook ingezet worden als coach. Een aantal professionals in ons netwerk hebben een studie gericht op coaching gedaan. Zij kunnen dus goed helpen als je kind bijvoorbeeld faalangstig of hoogsensitief is. De belangrijkste eerste stap is dus het vaststellen van het doel van de tutoring. Met dit doel in het achterhoofd weet je of jouw kind een junior tutor, senior tutor of professional nodig heeft.

A14A1197.png

De junior tutor
De junior private tutor is de (onlangs afgestudeerde) student; hij/zij is jong en weet hierdoor vaak nog goed welke lesstof wordt behandeld en welke toetsen er worden afgenomen. De tutoren vermelden op hun profiel welk vakkenprofiel zij hebben gedaan op de middelbare school. Heeft de tutor dus VWO eindexamen gedaan in het profiel Natuur & Techniek en ben je opzoek naar een tutor die huiswerkbegeleiding kan bieden voor vak scheikunde? Dan kan hij/zij je kind waarschijnlijk goed verder helpen! 

De senior tutor
Deze private tutor is afgestudeerd en werkzaam; hij/zij is vaak gespecialiseerd in een bepaald vakgebied. Bijvoorbeeld geschiedenis of biomedische wetenschappen. Deze kennis én de jaren bijles- of begeleidingservaring maken deze tutor vakinhoudelijk heel sterk. Heeft je kind extra hulp nodig bij het begrijpen van de lesstof, boek dan een senior private tutor.

De professional
De professional is, zoals het woord al zegt, een echte vakvrouw of -man. Het kan een coach zijn, maar ook een logopedist, een docent in het voortgezet onderwijs, een examentrainer, een studiebegeleider of een leerkracht op de basisschool. Deze private tutor weet waar hij/zij het over heeft en biedt met zijn/haar kennis specifiek en doelgericht waardevolle begeleiding. Voor hulp in het basisonderwijs adviseren wij altijd een professional te boeken. De professional die werkzaam is in het basisonderwijs heeft de didactische kennis en vaardigheden om je kind verder te helpen. 


Private-tutor

Tips

  • Lees de profieltekst door van de private tutor. Hierin beschrijft de tutor zijn/haar huidige of afgeronde studie(s), tutor-ervaringen en het gekozen vakkenpakket op de middelbare school. Deze informatie is doorslaggevend bij het maken van een keuze. 

  • Ga niet af op het uurtarief. Mocht je budget het toelaten, kijk dan vooral naar de inhoud van de tutor en laat je keuze niet beïnvloeden door de uurprijs.

  • Check het aantal boekingen. Is deze tutor actief en is het al vaker door een ouder geboekt? 

  • Lees de reviews door. Het reviewsysteem waarborgt de kwaliteit van de tutors die online staat. Die extra zekerheid haal je hier dus vandaan. 


Reageren er verschillende tutoren op jouw oproep en kun je niet kiezen? Geen probleem! Neem telefonisch contact op met de verschillende tutors en plan vrijblijvend een moment in om elkaar (jij, jouw zoon/dochter én de private tutor) te ontmoeten. Na deze kennismaking maak jij samen met je kind de uiteindelijke keuze en kan de tutoring beginnen. Tips voor de kennismaking kun je hier vinden.

 

Comment