Nimbles Parents talk
In parents talk laten we ouders aan het woord die vertellen over hun ervaringen; over het ouder zijn en over Nimbles. Deze keer spreken we Yvonne (45), die aan haar twee kids Liv (8) en Juliette (10) haar handen vol heeft.

"Het is in de ochtend altijd zo’n race tegen de klok: twee kinderen aankleden en snel ontbijten. Vooral het motiveren om naar school te gaan is een opgave in de ochtend."

 

VERTEL YVONNE, HOE HEB JE NIMBLES LEREN KENNEN?
“Op het schoolplein raakte ik aan de praat met Mariëlle, moeder van Mick. Een moeder met een drukke baan, net zoals ik. Meestal hebben we allebei haast, waardoor het contact op het schoolplein alleen even een vluchtige zwaai of glimlach is. Het is in de ochtend altijd zo’n race tegen de klok: twee kinderen aankleden en snel ontbijten. Vooral het motiveren om naar school te gaan is een opgave in de ochtend. Niet voor beide kinderen hoor. Mijn jongste dochter is leergierig en staat om 8 uur letterlijk te springen met haar rugzak. Het is mijn oudste dochter, Juliette, die niet graag naar school gaat. Het doet zeer je kind ergens achter te laten waar het liever niet is. Er gingen dan ook heel wat dagen voorbij waar ik met vochtige ogen de school uit liep. Mariëlle merkte dit zo’n vier weken geleden op en legde de vinger gelijk op de zere plek: mijn zorgen om mijn dochter. Het was waarschijnlijk de herkenning die Mariëlle zag. Ze vertelde me dat haar zoon in groep 5 met veel tegenzin naar school gegaan. Groep 6 was een wereld van verschil, Mick gaat nu graag naar school. “Betere klik met de leerkracht?”, vroeg ik haar. Mick was heel erg gesteld op zijn juf van groep 5, dat was het niet. Mariëlle vertelde thuis extra hulp te krijgen voor Mick. Ze noemde Nimbles en de naam van de tutor die sinds september iedere week langskomt. Het idee sprak mij erg aan; binnen de huiselijke sfeer, een vast gezicht en de één-op-één begeleiding."

WAS HET EENVOUDIG, OM EEN TUTOR TE VINDEN?
"Op de website plaatste ik diezelfde middag nog een oproep. Dit was gemakkelijk en ik ontving binnen twee dagen reacties van drie verschillende tutoren. Het tutorprofiel van Sophie sprak mij het meeste aan en na een fijne kennismaking besloten Sophie en Juliette nog diezelfde week te starten."

HOE GAAT HET NU?
"Het laatste proefwerk van Juliette is beter gegaan; ze begreep de rekensommen sneller, kon voor het eerst overal een antwoord invullen en was op tijd klaar. Met dank aan onze tutor groeit het zelfvertrouwen van Juliette, gaat Juliette met opgeheven hoofd naar school en loop ik de school weer uit met een glimlach.”

 

Comment