De examens liggen op de loer en de eindrapporten zijn ook niet meer ver weg. Nog een paar weken knallen en dan kan jouw kind (welverdiend) gaan genieten van de zomervakantie. Maar voordat het zover is, moet dit eindsprintje nog getrokken worden.

Hoe stimuleer je je kind vol te houden en het schooljaar goed af te ronden?

 
 

6 tips voor dat laatste zetje

 

 

1. Vier de afgelopen schoolweken met een etentje in een hippe 'hotspot'. Spreek uit wat jou trots maakt als ouder en probeer je kind te laten benoemen waar hij zelf trots op is. Bespreek dan hoe deze 'pluspunten' ingezet kunnen worden voor de eindsprint. 

2. Maak samen een planning en hang deze op! Zet samen een planning voor de laatste weken op papier en hang de planning ergens pontificaal in het huis op.

3. Blaas het stof van jouw eigen schoolperiode en deel je schoolverhalen. Vertel eens hoe jij het hebt ervaren. Wat vond jij lastig op school, ben je wel eens blijven zitten of van welk vak zag jij het nut helemaal niet? 

4. Vraag je kind uit te leggen waar de leerstof over gaat. Hierdoor oefent je kind samen te vatten, beklijft de stof beter en werkt hij tegelijkertijd aan het ontwikkelen van een belangrijke studievaardigheid. 

5. Ben positief en optimistisch. Geef je kind, ondanks de druk, het gevoel dat het goed komt. Dat hij zijn cijfers kan verbeteren en dat de 'wedstrijd' nog niet gelopen is. Nog even knallen en dan de zomer in!

6. Schakel een private tutor in. Vind een private tutor op nimbles die jouw kind bijspijkert voor dat ene vak én helpt bij het leren en overhoren van de laatste toetsen. 

green-chameleon-21532.jpg
 

bijles+huiswerkbegeleiding

Hoe boek ik een private tutor voor mijn kind?

  1. Zoek een tutor of plaats op oproep
    Zoek op www.nimbles.com via de zoekfilters een tutor die past bij jouw kind en portemonnee of plaats een oproep met jouw hulpvraag. Je ontvangt dan vanzelf reacties van tutoren in je mailbox.

  2. Vraag een kennismaking aan
    Een kennismakingsgesprek is gratis. Wil je op korte termijn een goede tutor? Vraag dan bij meerdere tutoren een kennismaking aan. De tutor legt in het gesprek uit hoe hij werkt en je kan zelf kijken of er een goede klik is. 

  3. De tutor gaat aan de slag
    Nadat de tutor langs is geweest en jullie hebben jullie afspraken vastgelegd, begint de private tutoring!

Heb je andere vragen of hulp nodig? Bel dan de klantenservice op 020-2217181. Hier zitten onderwijskundigen die je hulpvraag in kaart kunnen brengen en je gratis kunnen adviseren in je zoektocht naar een goede private tutor voor je kind. 

Comment