Wil jij je kind de komende zomer zoveel mogelijk buiten laten spelen? Met deze tips zullen ze zich prima vermaken.

 

Met het mooie weer de komende tijd zijn kinderen gelukkig steeds vaker en langer buiten. Goed nieuws, want buitenspelen is heel erg belangrijk! Maar hoe kunnen we onze kinderen met deze warmte motiveren onder de airco/achter de ventilator/onder de koude douche vandaan te komen? Hieronder 6 tips om het buitenspelen (weer) leuker te maken!

Schermafbeelding 2017-06-22 om 14.15.52.png

Tip 1: Spring!
Spring samen van het duinpannetje af en bekijk hoe ver jullie komen of leg een opblaasbal in het water en laat je kind met een grote sprong van de kant de bal proberen te pakken. Samen heb je lol én ben je aan het rekenen! Rekenen? Ja! Bij iedere sprong maakt je kind een inschatting van afstand, dus laat je kind lekker ravotten!

Tip 2: Trek binnen naar buiten
Alle speeltuinen, kinderboerderijen of buitenbaden bezocht in jouw omgeving? Geen originele ideeën meer? Geen ramp, vul een tas met het favoriete speelgoed (nee, geen tablet!) en neem het mee naar het park. 

Tip 3: Heitje voor een ijsje
Betrek je kind bij de huishoudelijke klusjes en zet er iets tegenover. Het ouderwetse heitje voor een karweitje leert kinderen praktische vaardigheden en biedt ze de mogelijkheid iets bij te verdienen. Voor dat welverdiende ijsje! 

Tip 4: Bouw een hut
Leg een stapel (oude) lakens neer op het balkon of in de tuin en laat je kind een eigen hut maken. Het motiveert en daagt uit creatief te zijn en vraagt om ruimtelijk inzicht. Geen ruimte thuis? Nodig vriendjes en/of vriendinnetjes uit, neem de spullen mee en ga samen naar het park. Daar is vast en zeker wat ruimte en een boom te vinden! 

Tip 5: Water, water, water
Spelen met waterballonnen, waterpistolen, waterbanen. Zodra er water aan te pas komt, is het in de meeste gevallen al goed. Op internet zijn er genoeg leuke originele spellen te vinden, denk aan waterballonnen-piñata, reuze bellenblazen of darten op straat met sponzen. Kinderen ontwikkelen mét een klein wedstrijdelement hun lichamelijke vaardigheden.

Tip 6: Kruip samen achter dat scherm
Organiseer een eigen tuin-filmavond! Leg kleden in de tuin, hang lampjes aan de heg, span een doek en leen een beamer. Zorg voor popcorn, limonade met ijsklontjes en andere gezonde hapjes. Chocolade smelt tenslotte in dit warme weer. ;-) Gezelligheid gegarandeerd!

 

 

 

 

Comment