Nimbles Parents talk
In parents talk laten we ouders aan het woord die vertellen over hun ervaringen; over het ouder zijn én over Nimbles. Deze keer spreken we William (49), die voor zijn puber dochter Juliette (16) tutor Lisa vond. 

"Vanaf het moment dat tutor Lisa binnen kwam klikte het gelijk. Lisa is een duidelijke, strenge tutor, maar met een hoop humor. Ze begeleidt onze Juliette en haar vriendin Olivia op een spontane manier en weet de meiden echt te laten werken."
 

Welkom bij Parents talk!  Vertel, hoe ben je in aanraking gekomen met Nimbles?
“Mijn dochter Juliette (16) is al sinds de brugklas dikke vriendinnen met Olivia (15). Volgend jaar gaan ze beide eindexamen doen. Iets waar de meiden erg naar uitkijken. De oudste van de school zijn én lekker lang zomervakantie. Ik kijk er als ouder iets minder rooskleurig naar. Er zijn nog wel wat onvoldoendes weg te werken. Juliette, mijn dochter, heeft de eerste drie jaar goed doorlopen. Ze heeft erg goed haar best gedaan en ze haalde weinig onvoldoendes. 

Tot de start van havo 4. Zoals veel kinderen van die leeftijd zakte de motivatie weg en was Juliette liever aan het ‘chillen’ met haar vriendinnen, dan leren voor een toets. Ik liet me vertellen, door mijn 15-jarige dochter, dat ik mij als ouder niet zo druk moest maken. De ouders van Olivia kregen grappig genoeg ditzelfde advies van hun dochter. Na maanden dag in dag uit te moeten vragen naar het huiswerk, werden we er allemaal wat moedeloos van. De sfeer thuis werd er niet prettiger op.

"Binnen een week ontvingen we vijf reacties van tutoren. We betrokken Juliette en Olivia bij het maken van de keuze van de tutor."

Via een kennis kreeg ik de tip om een oproep op Nimbles te plaatsen voor huiswerkbegeleiding voor de twee meiden. Binnen een week ontvingen we vijf reacties van tutoren. We betrokken Juliette en Olivia bij het maken van de keuze van de tutor. Vanaf het moment dat tutor Lisa binnen kwam klikte het gelijk. Lisa is een duidelijke, strenge tutor, maar met een hoop humor. Ze geeft de begeleiding op een spontane manier en weet de meiden echt te laten werken.

Juliette en Olivia krijgen nu samen twee keer in de week 2 uur begeleiding van Lisa. De plek varieert, bij Olivia thuis of in de openbare bibliotheek. Lisa laat ons na iedere sessie weten hoe het is gegaan. Nu hoeven we niet meer iedere dag te vragen naar het huiswerk, is het weer gezellig en maken wij ons als ouder niet meer ‘zo druk’ over het komende examenjaar."

 

 

Comment